torsdag 7. januar 2010

Sarah Kay kort og antikviteter

Endelig er jeg er i kreativ modus! Etter en tung høst, føler jeg endelig at litt av kreativiteten kommer tilbake - og det er godt.

Idag har jeg kost meg og laget kort sammen med Agnetha

Vi har hatt en kjempekoselig dag, og flere kort ble kreert både av Agnetha og meg. Siden det er så lenge siden sist, ba jeg henne ta med noe stempler, og jeg falt totalt for dette stempelet. Så idag kommer det derfor 4 forskjellige kort med samme stempel. Alle motivene er malt med distress ink på akvarellpapir. Det er bare så morro og male med disse fargene, og gøy når man får frem lys og skygger.

Det første kortet, er som alle mine kort, enkelt. Holdt i fargen turkisSiden jeg hadde raindrops i perfekt farge, synes jeg det var fint å lage en runding med disse (ser at den ikke er helt rund, men pytt pytt... De små sølvhjertene er rester fra en klistremerkeark med swirls og hjerter (den siste swirls kommer litt sendere i innlegget).

Jeg har denne gangen forsøk meg på en liten skygge rundt jenta (tegnet med vanlig grå tusj - ønsker meg en som er litt lysere).


Det andre kortet i kveld - er som sagt samme jente, men denne gangen et kort i sort og brunt.
Agnetha hadde jo med seg litt forskjellig, og det er bestandig lurt å snoke litt i andre sine ting. Pyntenåler har jeg egentlig aldri hatt helt sansen for pga de lange nålene, men da jeg satt der og studerte dem, fant jeg ut at jeg kunne jo lage korketrekkere av dem.... Her plassert sammen med swirls (som jeg nevnte over), og noen roser...

En liten sommerfugl som flyr...


og jammen fant jeg et bruksområde til... på båndene.Dagens tredje kort - går i rødt. Når det gjelder fargevalg på jenta - var det nok denne jeg har falt for...


Her litt nærbilde - slik at skyggen rundt jenta ses litt bedre.


Dagens nest siste kort er fargelagt med grønt. Hjertet er laget av rester etter et hjerte som jeg stanset ut for flere år siden. Jeg klipppet det til slik at det ble en smal ramme...og med litt bøying av blomstene (ja Anita - jeg hadde vist glemt å levere din punsh tilbake - sorry) og et par raindrops i rødt. Ble det et enkelt men for meg litt anderledes kort.


Dagens siste kort går i rosa. Ikke en vanlig farge her i huset (med 3 gutter og mange guttebursdager), men så gøy! Her har jeg også brukt et dekorark (selv om det er litt dårlig bilde) som jeg har fått av min alltid like hyggelige og snille nabo Lillian.
På dette kortet har jeg også laget en sommerfugl av krympeplast. Sommerfuglen er laget i to deler, en av hele, mens del to kun har den øverste vingen. Ved krymping har jeg laget den første helt rett, mens jeg har bøyd den andre opp ved vingen. Her kan du se et nærbilde (er utrolig fornøyd med resultatet på denne selv)


I overskriften lovet jeg også antikviteter. Diss har jeg fått av mamma og pappa, og de passer perfekt på hylla mi. Den første vet verken jeg eller mine foreldre hva er, så er det noen av dere der ute som vet - så blir jeg veldig glad for å vite det. For meg ser det ut som det kan være et slags drikkekar pga av hullene...

den er ikke mer enn ca 15 cm i diameter og 20 cm høy/lang.


Den siste antikviteten i kveld er et kornmål. Dette ble brukt i min pappas barndomshjem, og er til å måle opp 5 l med korn - lovlig mål...

her ser man 5 l svidd inn...
og hva dette står for vet jeg heller ikke... Som man kan se i øverte kant er den reparert med en "ny" skrue...
Selve "tønna" er litt løs etter mange års tørke, og som man kan se på dette bildet har den tydeligvis vært behandlet på utsiden.


Så med dette lange innlegget - MED BILDER - takker jeg for meg idag. Det er ikke sikkert det blir så mye mer denne helgen - for en 4 åring skal feires her i huset.

4 kommentarer:

Agnetha sa...

Takk for en flott og kreativ dag hos deg. Dette må vi gjenta snart. Så flott de siste kortene ble, og der jo ennå flottere i virkeligheten. Ikke lett å si hav den en antikviteten din er, men den var stilig syns jeg :)

Anonym sa...

njv betyr Norsk JusterVesen

hilsen Gubben :)

Elisabeth sa...

Åeeeee...så vakre kort. Jeg bare elsker det motivet, det minner meg bl.a om min barndom da jeg hadde brevpapir med akkurat det motivet på. Og jeg var en ivrig brevskriver ;)
Skjønne antikvitetskatter har du også, det er verdifulle historieminner fra en svunnen tid.

Pia sa...

Nydelige kort du har laget, Line!
Og gratulerer med 4 åringen - lykke til med barnebursdag!