lørdag 14. februar 2009

Suveren messing og kobberpuss

Idag må jeg bare komme med et lite tips - så midt på dagen. Jeg har LENGE hatt et peissett i messing og en kobber vedkjele som skulle vært pusset, men synes det meste virker dårlig i forhold til den tiden man bruker på det. I tillegg blir det jo svar igjen nesten med det samme.

Rett før jul fant jeg imidlertid en messing- og kobberpuss som var helt suveren. Jeg førsøkte den på en messingstake, men så kom mamman min innom samme dag, og hun fikk den. Jeg kunne jo bare kjøpe en ny, men slike ting tar tid. Nå er imidlertid ny boks i hus, og idag satte jeg igang eldstemann til å pusse peissettet. Han synes det var kjempegøy!!!! (og da må det være enkelt og raskt!). Pussemiddelet består av en pasta, som blandes på en våt svamp og voala!!! skitten forsvinner!


Slik ser altså vidunermiddelet ut...
og her er pussegutten min - flink ikke sant.

Synes toppen på peissettet er så fin...

Kobberkjelen måtte jeg ta selv, men det var helt greit. Kjelen har et gammelt utseende (de sa den var gammel da jeg kjøpte den, men er ikke helt sikker på det). Jeg ønsket ikke at det skulle være helt jevn i kobberfargen, men se litt gammel ut, så jeg pusset ikke bort alle merker. Slik så den i alle fall ut før jeg startet med pussingen.
og se om den har skiftet farge!!!

Dette var bare gøy, så det spørs om jeg ikke må innerst i skapet å finne frem noen flere messing ting - synes det er kjempefint jeg - men SÅ kjeldelig å pusse... men ikke nå lenger!!!

4 kommentarer:

Lillian sa...

Jøss, for en forskjell!! Har heldigvis ingenting i kobber, for det verste jeg vet er å pusse...! :-)
Godt å høre at stemplene er kommet vel fram - kos deg i vinterferien!!

Scoobie sa...

Skal huske på denne hvis jeg kommer over noe som skal pusses!

nordiskd sa...

Noen som vet hvor de selger denne "BISTRO" henne?

line sa...

De selger den på vanlige matbutikker som Meny og Kiwi.