lørdag 21. februar 2009

Kunst - hva er det?

Ja hva er egentlig kunst? Er det det vi driver med som lager kort, scrapper, maler, dekorere, pynter opp husene våre etter de beste interiørtipsene. Er det det barna tegner, det annnerkjente kunstnere lager, er det hager som ser ut som de ikke kan brukes, eller er det enga med kløverblomster, prestekrager, blåklokker og tøvetann?

Grunn til at jeg begynte å tenke på dette var at jeg idag har vært på Jungelby lekeland med mine 3 gutter + 2 ekstra. Her får de virkelig lekt og kost seg, og mor kan holde et øye med dem samtidig som (med litt planlegging) hun fargelegger stempeltrykk - klare til å dekorere fremtidige kort.

Stempeltrykkene denne gangen er bla. fra Lillian som har vært SÅ SNILL og låne meg masse stempler.


Jeg er på jakt etter blomsterstempler som jeg kan fargelegge. Disse så veldig fine ut når jeg så dem på nettet, og det er de også, men allikevel ikke det jeg er på jakt etter. Jeg lover allikevel at det kommer til å komme flere kort med disse motivene fremover.

Calaene her har jeg valgt å fargelegge en rosa og en rød...

Et Hänglar stempel var også med i boksen som var på plass i lekeland...
Da jeg kom hjem idag var jeg så fornøyd, mange ferdige fargelagte stempeltrykk i esken, og dette må vel være kunst eller....
Det var helt til jeg så disse tulipanene som i stedet for å finne søplekassa torsdag ble plasser oppe på peisen, at jeg virklig fant ut hva kunst er. For hvis ikke dette er kunst - naturens egne kustverk - som er i evig forandring - ja da vet ikke jeg hva kunst er!

De står der og krøller sine kronblader for siste gang, fremdeles nydelige - på sin måte - å se på! Fremdeles skinner det i kronbladene - nesten som i gull på de hvite...
der de strever med å beholde den siste lille livsgnist ...
Dette er virklig kunst for meg!
Eller hva med dette lyset som har fått stå der og brenne mens vi sitter i sofan og koser oss med Melodi Grand Prix - og Aleksander (med en utrolig kul sang!!!), det har laget sitt egne lille kunstverk!


JA dette vil jeg si er kunst - for INGEN kan klare å lage noe så flott som naturens egne kunstverk. De som bare er der, men som vi ikke bestandig legger merke til...

2 kommentarer:

pia iris sa...

masse flotte malte trykk.
og morsomme bilder av litt hverdagskunst.

Lillian sa...

Godt sagt, Line! Og jeg kan ikke være mer enig... Naturens luner er de virkelige kunstverk - i tillegg til mye annet, selvsagt. ;-) Bildet av lyset her, det må du forstørre og henge på veggen... Det var kanllstilig! Flott komp, bra farger, lys og skygger... Innertier!! :-)