søndag 14. desember 2008

Lucia og julebakst

Denne sisten uken har bare fløyet avsted. Fridagen mandag var handledag, tirsdag var full fart på jobb, onsdag var det juleverksted på skolen, torsdag jobb og fakketog på skolen (er i stedet for juleavslutning for hver og en klasse), og fredag var det klart for årets luciafeiring i barnehagen.

Denne gangen hadde de laget en ny vri på det (siden det ikke var på selve lucia-dagen), de hadde det UTE kl. 1600. Utrolig stemningsfult!!! Barnehagen var full av brennende fakler og fakkelbokser, og når de små håpefulle rundet hjørnet med spede barnestemmer - var det fullkomment.


og her står min håpefulle da (midt i med blå og rød lue m/topper)- og speider etter mamma i vintermørket....

Etter at de var ferdige - ble det servert lussekatter og pepperkaker bakt av barna selv, samt gløgg. Men det er ikke greit å være nesten 3 år, ha masse forventninger, og være dønn sliten etter en lang uke. Da er det godt at storebror løfter en opp - og man kan legge hode inntil og bare kose.

I helgen ellers har det vært baking som har stått på plakaten. Lørdag bakte vi pepperkaker, og pyntet pepperkakehus (tok den enkle varianten i år med ferdigkjøpt hus - er ikke sikker på at det blir løsningen neste år...)

men de var ikke bare bare å få satt sammen. Tynne og porøse som de var skle taket av mellomste sitt hus og det måtte "limes" på nytt.
Med god hjelp av pappa fikk også minstemann sitt eget pepperkakehus i år (veldig kjekt med hvert sitt hus - da er det INGEN krangling om hvem som skal slå første, eller hvilke deler de skal spise når huset knuses nyttårsaften).
Ingen ting er vel mer nydelig enn en barnehånd som setter på nonstop på en pepperkake...
5 kakeslag har det blitt i helgen. Var en liten strek i regningen at vi fikk besøk av broren min med gutten på 3 år idag, men det var jo SÅ hyggelig, og da er det bare å legge bort de tingene man egentlig hadde tenkt å gjøre.
Stort sett er det julekaos i hele huset, men ett vindu begynner å ta form, og det er pepperkakehusvinduet. Her har jeg bestandig pepperkakehusene stående, med en "stjernehimmel" av pepperkaker hengende over. Det er bare SÅ koselig...
Ennå finere blir det når også nisser og annet kommer på plass nærmere jul....
Måtte jo bare vise dere det, men da jeg skulle ta bilde i kveld - oppdaget jeg denne fyren

Minstemann ville at Nasse også skulle få være med på julepyntinga *ler.
Ellers har jeg brukt kvelden til å skrive julekort, så nå ligger det bunke på bunke med julekort klare til å sende avgårde til slekt og gode venner. De først kortene har også begynt å dukke opp så smått, og i morgen etter jobb skal julekortsnora frem fra esken.

5 kommentarer:

Maya sa...

Åhhhh så herlig!!
Det så jo bare så utrolig koselig og stemningsfullt ut!!
Og så nyydelig dere har pyntet med pepperkaker!
Tusen tusen takk for koselig hilsen inne hos meg,det varmet!
Stor varm klem fra Maya :)

Agnetha sa...

For noen herlige bilder Line. Pepperkakehusvinduet ditt ble jo bare så flott og for en kreativ ide da! Mulig jeg stjeler den ideen til neste år. Lagde masse pepperkakehjerter med hull i da vi hadde bakedag, men finner de ikke nå da. Så enten har noen spist de oppe eller så er de hengt opp i noen andres vindu(er)

Lillian sa...

Flott dokumentert! :) Får julestemning av å følge deres dager.. :)
Du få rhilse minsten og si at nasse passet perfekt akkurat der! hehe..!

Ha en strålende førjulstirsdag!
Klem!

Anette sa...

Kjempeflott "førjulskos" du har skrevet om!! De pepperkakene så VELDIG gode ut! Nydelige barn du har - ser ut som de koser seg kjempemasse :) Kos dere videre i førjulsstresset :)

Anita sa...

Så fine pepperkake vinduer, sånne tror jeg vi må lage på ungenes rom til NESTE jul! FInner forresten ikke julekappene dems, men får lete videre idag! Har laget ferdig julekortet deres idag:0) Kos dere! Kanskje vi kan treffes i julen?? Klem!