fredag 1. juli 2011

Fra ugrass til uteplass...

I år er 2. sesongen jeg har drivhus. Drivhuset ble flyttet helt (se litt ned i innlegget) da jeg fikk det, og ble plassert på plassen sin. I fjor var det meningen at vi skulle gjøre litt rundt huset, men slik ble det ikke. I år SKULLE det gjøres - og helst så fort snøen gikk og det hadde tørket opp. MEN når man ikke bestiller graver før den egentlig skulle vært her, må man vente noen uker. 


Da mannen gravde til drivhus med en minigraver ble det liggende igjen noen store steiner foran huset. I tillegg lå det en stor jordhaug på siden av huset - og den var nå helt overgrodd. Så søndag var det bare å sette i gang med rydding.


Det er lett for at det blir ekstra mye "ting og tang" utenfor når det er så rotete allikevel - i alle fall er det slik for meg.


Og slik så det altså ut da jeg begynte på jobben for 5 dager siden.


Her ser dere jordhaugen ved siden av huset - her skal det nå bli en liten uteplass...


Potter og diverse annet ble fjernet, vasket og lagt på plass.


Mandag morgen kl. 0700 kom gravemaskin. Gutta synes nok det var litt dumt at de ikke skulle være hjemme, men siste jobbuke før ferien måtte gjøres unna.


Da vi kom hjem 8 timer senere så det slik ut :)


Graveren hadde gruset opp og kjørt over komprimator slik at det var nesten klart til å legge heller.


Alt samme kveld var vi på byggvarehuset og kikket på steiner, samt at mannen min la ned vannrører,  strøm og laget trapp.Det blir alltid litt igjen når man lager ting og tang i hagen, og bla. hadde vi liggende 3 slike granitt kantsteiner. Denne var akkurat passe høy for å ha som trapp til drivhuset med en skifterhelle på toppen. Siden steinen var litt lang, måtte den deles, så da var det frem med hammer og meisel...


I kveld har mannen hentet heller - en pall med heller. Det var nok litt vel tungt på tilhengeren, men det var heldigvis ikke så langt det skulle.


En hellepasser må man også ha!


"Jeg gidder ikke flytte hellene to ganger" sa mannen og dermed satte han igang med å legge hellene der de skal være :))))) 

 

Avstand inn til drihuset ble målt med belegningsstein (jeg er ikke helt sikker på om vi skal bruke rester av belegningsstein der, eller om vi skal benytte oss av slipte elvesteiner. Uansett - her gikk det unna!


På litt over en time så det slik ut :) Jeg er bare superfornøyd!!!!


I morgen har mannen planlagt å hente kantstein for å mure opp kanten som skal være til høyre i bilde - opp mot gressplen. På høyre side får jeg altså min etterlengtede SOLPLASS og på venstre side, der blir det fylt opp med diverse nytteplanter.

Takk for titten - fortsettelse følger....

4 kommentarer:

Anne sa...

Du verden, for en forandring!! Dere er superflinke, jeg gleder meg til å følge med på fortsettelsen :-)

Ha en flott helg!

Klem :-)

sisla sa...

Flott jobb dere har gjort, regner med at du kommer til å storkose deg både i drivhuset og på solplassen. Ha en fin drivhussommer.
Klem ;-)

May Britt sa...

Dette blir jo veldig bra!! Deilig å få ordnet opp litt.. Kos deg både i drivhuset og på solplassen ;)

Irene sa...

Oj, oj, oj, som dere jobber - og så fint det blir!