mandag 25. juli 2011

Prosjekt betongheller :)

For ca en måned siden staret vi opprydningsjobben utenfor drivhuset. Heller på sidene kom raskt på plass og mur rundt uteplassen murt opp. Jeg lovet et nytt blogginnlegg at dette, men det har tatt litt tid i disse ferietider, da familien prioriteres før hagen :) Bilder kommer, men akkurat nå regner det, så jeg gidder ikke ta bilde akkurat nå.

Foran drivhuset skal jeg også ha heller, men ønsket ikke legge firkantede heller, da det blir et så stramt utseende. Jeg har i lang tid hatt en plan om å støpe egne runde heller til dette, og i slutten av forrige uke ble de første 8 hellene støpt. Hellene er støpt i forskallingsrør som er skjært opp i 5 cm tykke ringer og smørt med olje før støpingen. Formene kan brukes flere ganger, men blir mindre stabile etter at de er brukt.

Idag har mann min vært og kjøpt sand og sement og 21 nye heller ligger nå til tørk i garasjen. Jeg ønsker ikke at alle hellene skal være helt like, så alle hellene blir pyntet på sin måte, og noen skal også få være uten noen som helst pynt. (Bøtta på bilde har vært fylt med stein til å pynte med).Noen har fått elvestein trykket ned som en ramme mens andre har fått trykk fra tau.


 En helle har fått årstallet - for at vi skal huske når vi laget dem :)


Tautrykkene synes jeg ble kjemepflotte. Jeg hadde egentlig tenkt å bruke en gummimatte med mønster, men siden jeg ikke hadde det for hånden ble det trykk med tau - noe som jeg ble kjempefornøyd med. Hellene fikk lov å tørke 1-1.5 timer før jeg tykket mønsteret.


Mellomste synes dette så morsomt ut, og han fikk derfor fortsette med tau-trykket.
Flink gutt..


...konsentrert gutt...


... med et flott resultat :)


Til slutt kommer min helle - alle i familien har laget hver sin helle med sitt håndavtrykk og sitt navn - dette er et felles familieprosjekt. Morsomt å se tilbake på - morsomt i årene fremover for barna og kunne teste håndtrykket mot størrelsen på sine hender. Jeg har selv et håndtrykk i mitt barndomshjem - på heller som ligger ved tørkestativet - et fint minne :)9 kommentarer:

solfrid sa...

Urolig fint!

Trine sa...

Fint og inspirerende. Har selv lekt litt med tanken på støpe heller til bruk rundt i hagen, men ikke kommet i gang ennå. Neste år kanskje.... :-)

Ellea sa...

Kjempeflotte heller! Jeg driver selv og støper heller for harde livet for tiden, riktig moro er det! Jeg har brukt gummimatte for å lage mønster, det blir veldig flott:)

sisla sa...

Oi så fine heller dere har lagd, det blir artig for dere å se tilbake på prosjektet om noen år tenker jeg. Skal bli artig å se ferdig resultat Lene, gleder meg til det. Kos dere videre med arbeidet og fortsatt god sommer ;-)

Anne sa...

Så stilig og morsomt! Gleder meg til å se flere bilder :-)

Klem

Irene sa...

Så morsomt prosjekt!

Stein sa...

Kjempeflott! Gleder meg til å se hvordan de vil ta seg ut når de har kommet på plass!
Ha en fortsatt riktig fin sommer!

Anne (Moseplassen) sa...

Tråden din på hagegal dukka akkurat opp, morro, så ble jeg minnet på denne helt geniale måten å lage betongheller på, har jo sett på dette prosjektet ditt før, men glemt vekk.

krepsemor sa...

Så utrolig flotte heller! Og smart med håndavtrykk som en kan se tilbake på. Dette fikk jeg også lyst til å gjøre!