lørdag 26. mars 2011

En engel i kjeller'n

... ja for her hos meg har engletrompetet funnet ut at den skulle startet sommeren litt tidlig i år. Den første av 3 blomsterknopper har nå sprunget ut og den lager en behaglig lukt i kjellerrommet der den har hatt sitt oppholdssted i vinter.

Det er bare en av toppene som det er knopper på foreløpig, men så har jeg heller ikke gitt den så mye vann ennå. Jorden er ennå slik at den har løsnet litt fra kantene av potta, men det hadde vist ikke denne engelen tenkt å bry seg om. Siden drivhuset ikke er i gang ennå, får den ennå et par uker her nede med sparsommelig vanning, uten gjødsel eller ny jord.


De lange fantastikse blomsten har en nydelig tupp. Hvis man studerer dem ordentlig kan man se hvor innvklet det er flettet rundt hverandre de lange spissene på blomsten.


For de er virklig små kunstverk!


I fjor ble en julerose som vi fikk av gode venner på nyttårsaften 2009/2010 satt i jorda. Nå er snøen endelig krøpet bort, og der dukker den da opp. Grønne blader innimellom alle de viste bladene fra fjoråret, og med nydelige blomsterknopper.  Siden jeg aldri har hatt julerose før, er det ekstra stas synes jeg at den ser ut til å ha kommet seg gjennom vintere og nå er klar for en ny vår :)

Ennå har ingen av blomstene sprunget fullt ut, men knoppene er på full fremmasj.ennå hengende med hodet - før de skal vise seg fra sin beste side :)


Idag har jeg tenkt meg en tur i drivhuset, og se om jeg ikke kan få startet med litt opprydning og vasking der.

De første frøplantene er klare til å prikles om og siden jeg ikke har planterom ennå, må drivhuset snart startes. Planen er å så flere frø denne helgen, og plante om stiklingen (kjøpt) av super petunia og million bells.

DET ER DEILIG MED VÅR !

2 kommentarer:

May Britt sa...

Engletrompeten var en flott trompet..... Spiller bare englemusikk? Nei da, ble imponert over enden på den, det var kunstverk ja... Gleder meg til du får i gang drivhuset ditt, for da kommer det så mange, vakre vårbilder og blomsterbilder....
Kan fortelle at jeg har blåveisblader i mitt bed og det er nok ikke mange dagene til den første blåveisen kryper fram i lyset..... Det er VÅR!!

Anne sa...

Så nydelig blomst! Du er sannlig like flink med blomster og planter som med papir og symaskin, du! Jeg er imponert!!