lørdag 9. august 2008

Heklet teppe med sekskanter

Når jeg ikke sitter med kort og scrapping, har jeg en hel haug med andre ting som jeg holder på med. Greier sjelden å sitte med hendene i fanget uten å gjøre noe.

Da jeg var på ferie i Sverige lå det et heklet teppe med sekskanter der, og det måtte jeg jo forsøke meg på når jeg kom hjem.

Så da var det bare å få kjøpt noe garn. Dette er garn fra Europris.

Hekles med heklenål 4.

Denne gangen ble fargene som du kan se offwithe, blå og beige. Synes i grunnet at det ble delikate farger sammen.

Lappene hekler jeg sammen etterhver, slik at jeg slipper den store jobben med å montere (sy eller hekle) det sammen til slutt slik jeg har gjort med teppet med firkantede hekleruter (bestemorteppe).


Oppskriften er veldig enkel:

8 lm i ring
1. omg 3 lm, 1 st, 2 lm - gjentas slik at det blir 6 grupper.
2. omg 3 lm, 1 st, 2 lm, 2 st i hver lm-bue - 2 lm før neste 2 * 2 staver... gjenta
3. omg 3 lm, 1 st, 2 lm, 2 st i samme lm-bue, 2 lm, 2 st i neste lm-bue, 2 lm *gjenta rundt (du ser nå klart at det er seks kanter)
4. omg Hekles som omgang 3, men med 2 enkle stav-grupper mellom hjørnene.

Det hadde vært gøy om du la inn en hilsen og link til teppe du begynner på.

3 kommentarer:

Anita sa...

Blir sååååå fint!!! Kjekt med oppsrkift også! Selv om jeg skal begynne og så noen Tildaer igjen, så trenger jeg ett annnet håndarbeid også! Så du linken til denscrappe utfordringen? Så ut som det kunne være noen for deg:o) Nå skal jeg sy på siste remse med lapper på det rød/hvite teppet mitt! Og i morgen kommer svigers! Har ordnet nede nå, ble så koselig atte;o) Goooood søndag ivdere!

Kari sa...

Så fint det var med sekskantete lapper! Har bladd meg bakover i bloggen din og funnet teppet med kvadratiske lapper, nydelig det også!

Kari

Synnøve Olava sa...

Så flott teppet blir..., har akkurat heklet et teppe i oldemorsruter, og har planer om et i sekskanter(som jeg har sett på en australsk blogg), men jeg har ikke fått begynnt på det ennå, jeg har bare laget prøvelapper for å se om jeg klarte å hekle utfra bildet..., og det gikk bra!

De tegnede albumsidene dine er kjempeflotte. Holder på med litt scraping, og fikk jammen lyst til å tegne noen jeg også!

Ha en fin og kreativ dag!