tirsdag 1. juni 2010

I potter og på terrassen

Endelig kommer terrasseinnlegget ispedd med litt annet fra hagen og drivhus. Det første bilde viser denne herlige perlargoniumen som jeg har på boret på terassen. Hva den heter vet jeg ikke - er ikke så nøye på sånn - bare den er fint. Jeg synes fargen er så utrolig flott!


Skaugumbegoniaene har også komme ut. 2 er plassert på trappa, men den siste får lov til å pryde gressplen ved flaggstanga. Den andre potten inneholder sommerblomster som jeg har frøsådd i drivhuset - de heter månedslaventera, er rosa og blir ca 40 cm høye.Ved inngangsdøra har jeg 2 flotte urner nederst på den svingede trappen - det er bare så fint. De siste årene har jeg hatt hvite Surfina i disse og de blir bare så fine utover sommeren. I år har jeg kombinert det med 2 Begoniaknoller som jeg satt tidligere i vår. De er en eller annen rosafarge (ensfarget eller sammen med hvit). Gleder meg til å se hvordan dette blir.


Ved garasjen pleier stemorsblomstene å frøså seg selv fra år til år, men iår - med masse frøsådd fra drivhuset har det blitt gjort om litt. Her er det plantet lave solsikker, henge lobeilia og nå husker jeg selvfølgelig ikke navnet på den site (den høye) - jeg skal kommme tilbake til det når den står i blomst.


På terassen har jeg nå fått plassert ut alle de andre Georginene. Høye i venstre bildekant og lave som står foran. To store potter med Trompet (hvit) har jeg også her. Denne blomster ikke - men håper den kommer i løpet av sommeren. På terrassegulvet holder vi på å legge skifterfliser. Disse skulle vært ferdige før vi innviet terrassen nå i vår, men det var andre ting som MÅTTE gjøres først. Mannen er imildertid nesten ferdig, men har fugingen igjen. Gleder meg til det blir ferdig!


Siden hjørnet på terassen fort blir litt mørk (da vi har overbygget terrasse), fikk jeg for noen år siden min mann til å lage dette blomsterbordet for meg. Med mine ideer og hans snekkerferdigheter, så er jeg KJEMPEFORNØYD med resultatet.

Jeg har fått ganske så dilla på Pelargonium i år, og her er noen av dem som kom tidlig inn i drivhuset, ble tatt stiklinger av og pottet om da drivhuset ble fyrt opp. De har blitt så fine!


Så Trompeten som blomster. Dette er vel 4. blomsten den har denne sesongen, og flere er på vei. Det er kjempegøy, da denne ikke har hatt blomster på flere år. I fjor delte jeg hele rota i to og plantet om med masse ny jord, oppbevarte den i kjelleren - og vips etter et opphold i drivhuset - blomstrer den nå. Blomstene er nydelige og lukter fantastisk!


Disse har fått hedersplassen på ekstrabordet (en grill som ble omgjort i fjor). Nydelig Dronning og en fylt utgave av Pellisen.


Tåren henger fremdeles i drivhuset, da den nylig er innkjøpt og plantet om. Jeg tenkte den skulle få lov til å kose seg der litt ekstra.


I hengeurnene er det erteblomster og hengelobelia - blir spennende og se resultatet. Skal komme tilbake til oppheng og sånn senere.


Drivhuset begynner nå å tømmes, og det siste av frøsådd går ut i løpet av uken.


Nye stiklinger er satt....


... mens de jeg satt da jeg innviet drivhuset - nå er små planter som kommer med sine første blomster :)


Av de 5 stiklingen jeg tok av Surfina - har to rotet seg, og plutselig var den blomst på den ene!


Jeg avslutter dagens innlegg med denne EIKENØTTA som er plantet av 4-åringen i huset og eldstemann har hjulpet han å skrive merkelapp - SÅ HERLIG!


3 kommentarer:

Pia sa...

Nydelige blomsterbilder! Så får vi se om Atles eikenøtt vil gi resultater...

Lykkehjemmet sa...

Hei!!
Så flotte pelargoniaer du har da!!
Og allt det flotte du har i drivhuset da!!
Må si jeg ble litt missunnelig da jeg så tomatene og agurkene!! Vi har stort sett alltid hatt tomater, mange ganger agurker,men med blandet resultat der... Hva er hemmeligheten? hehe!!
Koselig var det her inne hos deg,så jeg legger meg til som følger,så finner jeg veien lett tilbake. For jeg vil gjerne komme igjen å fristes mer!!
Klem Mona

josimo sa...

De har den Orientvalmuen på Astoria :-)Løp og kjøp :-)

Flotte bilder du hadde i innlegget