mandag 24. mai 2010

Veien fra roterom til barnerom

Vi bygde om huset vårt totalt for 8-9 år siden. Bl.a ble hele 2 etg. revet og erstattet av en ny 2. etg. Siden den tid har det blitt to barn til og for hvert nytt barn har det også blitt et nytt soverom. I fjor ble badet vårt ferdig, og nå var det kun et rom som stod igjen. Dette skulle bli nytt rom til 7-åringen, slik at minstemann også skal få litt større rom. Forrige helge startet arebidet med å forvandle "roterommet" (ja for det har det vært - fullt overalt - til tider slik at vi nesten ikke kom inn) til et gutterom. Siste rest av rydding ble derfor gjort for drøye to uker siden, og deretter har det gått raskt fremover.

Her blide fra forrige lørdag, da rommet var tømt og vegger og tak var sparklet. Her bilde med eldstemann og pappan som har en liten pause før maling av taket. Legg merke til serveringen - han var ikke helt sikker på at den kunne nytes - midt på dagen - men tror den smakte godt.
En stor fordel når man har en høy mann, er at man ikke trenger å male tak selv, han trenger jo ikke stige for å rekke opp engang! Her er også 3 av veggene malt med eggehvit.Den siste veggen ble malt lørdag denne helgen - vindusveggen har fått knall blåfarge - det ble bare SÅ STILIG!  Det synes i alle fall både jeg og eieren av rommet.

Gulv skal også legges, og siden dette er et barnerom ville vi ikke ha et tregulv. Laminat har vi på et annet barnerom, og vi synes det er så kaldt og hardt og hadde derfor ikke noe ønske om det her. På eldstemann sitt rom som vi laget for 4 år siden, la vi imidlertid laminatfliser i sjakkmønster i hvit og sort. Disse gir en varmere følelse og har holdt seg utrolig bra.


Det geniale med dem er at de legges rett på spongulvet (som er primet), og at de har lim på baksiden - bare å trekke av beskyttelsen :)))))) som her vises som hvit papir.

Her hjelper eieren av rommet til.....mens minstemann tester ut hvordan det virker :)... og studerer litt på hvordan pappa klarer dette med måling...Og slik ser rommet ut nå i kveld. Tak, vegger og gulv er ferdig malt og lagt, så nå er det bare listing som gjenstår :)


og dette var hvordan det så ut for 1 uke siden.  Litt forandring kan man si :)

Listene som er brede profilerte skal males hvite slik disse som disse jeg har satt opp i det ene hjørnet.

Siden uken som kommer er full av aktiviteter regner jeg med at det ikke blir gjort så veldig mye før neste helg, men nå nærmer det seg gutterom.

2 kommentarer:

Pia sa...

Så fint det blir! Bra med en handy (og høy;) mann!

pia iris sa...

dette blir skikkelig flott da.
tøft gulv.