søndag 2. mai 2010

Oppdatering fra drivhuset

Ny oppdatering fra drivhuset mitt :))) Jeg storkoser meg der om dagen (eller ettermiddag/kveld etter jobb). Det plantes, prikles, vannes og LUKTES! Ja for det lukter jo bare så deilig i drivhus!

Pelargonium i forsjellige nyanser er plantet i større potter og stortrives der de henger oppunder taket.
Frøplantene står på rekke og rad i hyllene. Jeg hadde et lite"uhell" i min uvitenhet så fikk noen av spirene litt mye vann, og noen døde dessverre. Andre har sturet litt. Idag har noen blitt kastet andre pottet om i ny jord, så nå håper jeg de vil trives. Dette var som sagt første tabbe - flere kommer sikkert.


Under den nederste hylla med frøspirer står Georginene på rad og rekke - store og fine allerede :)


Plantasjen har også fått besøk i helgen, 10 hengelobelia ble med hjem. De ble delt og plantet om, og nå står det 27 nye planter der som jeg regner med vil være passe store når de skal plantes ut.


Paprika, tomat vokser og gror...


Engletrompetene som har overvintret i kjelleren i vinter, er kommet godt igang :)


Og se - den har til og med blomster allerede :))))) 3 blomsterknopper i toppen her. Jeg gleder meg til den slår ut i full blomst - det kommer til å lukte NYDELIG.
En Surfina ble også innkjøp slik at jeg kunne ta noen avleggere...


Så er det bare å vente og se om det blir noe av disse...


Spanske margeritter i hvit og rosa/lys lilla er innkjøpt - fått ny jord og venter på å komme ut i sommeren terassekasser.


En av Skaugum begoniane har også tittet frem.


Paprika plantene som jeg viste i forrige innlegg om drivhuset, vokser så du nesten kan høre det. Masse paprika på plantene og de lengste er alt 15 cm (skal bli slike lange søte som man får i butikken).


Også nyinnkjøp i helgen - er VANNMELON - her er eldstemann sin. Han skal passe på den selv sier han, men jeg tror nok jeg får holde et øye med den jeg også ;-)


Pellis stiklingene ser ut som de klarer seg, bare en som har råtnet i stilken, mens de andre her virker friske så langt - spennende!


Slangeagurk kom også på plass i helgen - fra samme "leverandør" som tidligere. Langveggen i drivhuset er nå ordnet, dette skal jeg lage et innlegg om senere (må bare flytte på plantebord og litt annet først).

5 kommentarer:

Irene sa...

wow!! Det er såååå gøy å følge med i drivhuset ditt !!

Anita sa...

Glad jeg kjenner deg jeg :0))))))

Pia sa...

Imponerende drivhus!
Skal si du har hatt makeover i bloggen din - riktig så flott med store bilder og greier!

Ann Iren sa...

Så mye fint du har i drivhuset ditt og dette blir flotte og dekorative planter utav.

May Britt sa...

Så flott Line. Du er god til å kombinere: Blomster-drivhus-bilder og blogg. Du er kjempeflink og gøy at du kan kombinere tingene du liker.
Gøy å følge med:)