fredag 21. mai 2010

Drivhus og tannfelling
På vei ned til paradiset mitt (drivhuset) går jeg om dagen forbi et morelltre i full blomst. Det er bare så nydelig. Med kamera rundt halsen måtte jeg jo derfor ta et bildet av en av greine - overstrødd med blomster. Finnes det noe vakrere?


Endelig har også varmen kommet til Nøtterøy og Vestfold - i alle fall for noen dager. Siden drivhuset har vært rimelig FULLT i de siste ukene, ettersom plantene har vokst seg større og strørre er det nå godt å få flyttet noe ut. Slik så det ut før utflyttingenIkke mye gulvplass igjen. Trompetene som har overvintret i kjelleren fra i fjor, er struttende og allerede i full blomst. Selve blomstene lukter nydelige og er kunstverk i seg selv.


Pelargonium som henger oppunder taket er også i full blomst. Disse var de jeg tok stiklinger av da jeg flyttet inn i drivhuset. De har nå tatt seg opp og ser ut som de både busker seg og trives. Jeg har også endel som er plantet i vanlige potter - de er nå flyttet ut.


Agurkplanene er nå snart i taket, så de trives virkelig. Plantene har jeg fått av pappa, og han ble litt sur da mine planter som han har plantet, han har plantet om, og med hans type gødsel - var større enn de han selv hadde i sitt drivhus - som var plantet samtidig. Begynnerflaks eller grønne fingre?Argurk, tomat og papirkan min har fått flotte vannreservoar under seg. Disse er fylt med gødselvann. Over har jeg lagt sort plast, slik at vannet ikke skal bli grønt.

Pottene er det hull i og en veke for å hjelpe til litt nå i starten, men allerede har agurkenes røtter kommet ut gjennom potten....og ligger nå i klynger nede i vannet og suger til seg det de trenger av næring.Små agurker på 5 cm begynner nå å vise seg mange plasserPaprikan som ble sådd i januar er alt blitt like store som de man kjøper i butikken, men fargen er fremdeles grønn. Blir spennende og se hvor lang tid det tar før de modnes da jeg aldri har forsøkt på paprika tidligere.


På den ene planten er det imidlertid en som ikke har forstått att den skal være lang, rett og smal....Tomatplantene er også i full blomst, men denne som allerede har tomater har jeg jukset med - den er kjøpt som ferdig plante.Litt bedre plass har det nå blitt, og jeg håper på å få plantet ut masse i løpet av langhelgen. Utplantingsbilder og terassebilde kommer senere.

Til slutt må jeg ha med et lite bilde av Inge som igår dro ut en tann - med sine 7 år er dette allikevel bare den tredje tannen han mister. Eldstemann tok bilde av han, men 15 min etterpå kom han med en tann til!!! Det har jeg ikke bilde av - men det var en kjempestolt gutt som la seg i går kveld - med to tenner mindre :)

Med dette bilde ønsker jeg dere alle en strålende pinse.


10 kommentarer:

Stein sa...

Flott å se et så frodig drivhus! Du har definintivt grønne fingre! Jeg skal notere meg metoden med vannekar under pottene. Det var veldig lurt!

Signe sa...

Kjempeflott å se. Blir nesten missunnelig her jeg :)

Aud på Dal sa...

så frodig og fint du ahr det i drivhuset ditt. Jeg fikk lyst til å prøve agurker da jeg såg vanning/gjødslingsmetoden din ;-)
Ha en riktig god pinse.

Sjarmtroll-Unni sa...

Helt klart grønne fingre! ;)
Flott drivhus, du er heldig!!
Morsom vannteknikk der ja.
Hilsen
Unnni

Pia sa...

Flotte bilder - særlig de nærbildene var riktig så proffe!
Flott gutt med stdig færre tenner;)
Ha ei flott pinsehelg, alle sammen!

Paal Christian sa...

Takk for titten! Skal se om jeg får lagt ut en ny vide fra drivhuset mitt snart.

Mari Anne sa...

Den undervanningsløsningen du har der så kjekk ut. Hvordan fikk du røttene gjennom plasten og ned i gjødselvannet?

TurboLotte sa...

For et frodig og flott drivhus du har!! Mine planter får ikke så godt stell som dine tror jeg. He-he.

krepsemor sa...

Så mange flotte planter du har i drivhuset ditt! Og for et smart vanningssystem du har laget deg! Det skal jeg jammen "skrive bak øret" til jeg har mitt eget drivhus =) Deilig med egendyrkede grønnsaker! Jeg har sådd tomater jeg også i år!
Ha en flott pinse!

monicas hobby sa...

hei æ har planta agurk planter for første gang i år i drivhuset mitt.. ettå planta dem ut i drivhuset har nederste blad blit hvite.,,,, vet du noe om ka æ gjør galt...
Du har en kjempe fin blogg ..


monica