søndag 1. juni 2008

Sommeren er her

Da var endelig sommeren her for fullt. Med mellom 26 og 27 grader i skyggen er det godt med en overbygget terasse.

Idag har jeg gjort en skikkelig jobb på terassen. Blomster har funnet sin plass og argurkplanta og tomatene som jeg har fått fra drivhuset til pappa er bundet opp. Agurkplanta er alt så stor at agurkene har startet å vokse og er nå en 3 cm tynn "orm".

Jeg pleier alltid å flytte alle inneplantene mine ut ¨på terassen når varmen kommer. Der står de hele sommeren og koser seg med masse lys, varme, gjødsel og vann og blir kjempeflotte. I fjor satte jeg opp to hyller på veggen til å sette de "minste" plantene på, mens noen må ta til takke med gulvet. Foreløpig er de bare stablet opp, og det er litt fullt, men det får gå seg litt til.


Ellers har mann min med god hjelp fra pappa - laget en ekstra forsterkning på kanten til blomsterbeddet. Det har vist seg at når det regner mye, er taket litt bratt - og enkelte ganger renner det derfor over takrennene. Dette vannen lander i blomsterbedet. Senhøstes fryser vannen og hadde forskjøvet hele muren ca 2 cm ut - nå er det rettet og jorden delvis på plass igjen.
Her er andre siden som er ferdig...
Midt i bedet er den en trapp og på hver side står det en majestetisk løve (passe jo ikke med blomsterurner her når det er masse blomster i bedet ut over sommeren.

Ellers vil jeg skryte litt av mann min som for 3 år siden laget dette flotte blomterbordet til meg etter at jeg bare fortale hva/hvordan jeg ville ha det. På denne måten kommer blomstene opp i solen og ikke blir stående i skyggen bak rekkverket. Det fungerer helt perfekt!


Som nevnt tidligere har pappa et drivhus, og når blomkarsen hadde spiret - ble de sendt på "ferie" til drivhuset hans, og kom slik som dette tilbake - 2 dager etter blomstret de...Til slutt en våt hilsen fra de håpefulle - som begge fikk inn en fulltreffer i bassenget idag :-)

4 kommentarer:

CarolinesGlede sa...

Hei :) og takk for en hyggelig kommentar inne hos meg :)
For en herlig grønn sommerhage dette var da :D.. Her er det nok en dag med strålende vær! :D ..

Håper du får en flott dag!

Hilsen fra Caroline :)

Anita sa...

Såå masse flotte hage/terasse bilder!! Den ene "pinnen" til basenget deres står i gangen her, skulle hatt den med på fredag, men... Nå skal jeg på jobb:o( Kan bli noe varmt *puh*! Ha en flott uke!

Lillian sa...

WOW! Jammen har du ikke bare papirfingre - du har grønne fingre også! Hm... Kunne tenkt meg tomat og agurk.. Er det for sent å så, tro?

Koselig som alltid å se i bloggen din!
Ha en strålende dag,
klem fra Lillian

Anonym sa...

hihi det var et morsomt bassengbilde. skikkelig blinkskudd:)