mandag 4. juni 2012

Torpovertagelse og første prosjekt

Endelig etter ca 2 måneders venting er torpet vårt. Fredag 1. juni fikk vi overlevert nøklene :)

Mann og eldstemann reiste tidlig over til Sverige, men jeg og de to minste måtte vente til etter førskolendagen var over for Atle. Alle gledet seg til å se hvordan det så ut, tømt og rengjort...

Selve rengjøringen var vi ikke så fornøyde med dessverre, men morsomt å se rommene uten at de var overfylt.

Første prosjekt var å få ny do! Den gamle mulltoan var VELDIG klar for utskifting. Doringen var ødelagt og det kunne ikke skaffes ny, noe den gamle eieren hadde løst ved å teipe hele doringen med tape - den skulle ikke jeg sette meg på!!!!
Ny forbrenningsdo ble kjøpt i forrig uke, så da var det bare å sette igang så fort vi hadde satt nøkkelen i døra. Slik så badet ut da vi kom - trangt med vaklende skap på venstre side mellom innredning og do...


... på høyre side var det bygd dusj på plassen. Den var IKKE delikat! Døra med troll fører inn til en tidliger badstu. Den skal vi tette igjen og heller lage dør fra gangen slik at vi får et kott fra den siden. 


Her kan man så vidt skimte den gamle doen bak de høye skapene.


Skapene stod bare løse, så det var ikke det store problemet akkurat å få ut, og bare dette hjalp jo masse for romfølelsen.


Det ble målt til plassering av det nye toalaettet, og hull til utlufting ble laget. Her sjekker minstemann at hullet går tvers gjennom veggen. Mannen møtte ikke på de store problemene her, og ble heller overrasket over at det faktisk så ut som det var bedre bygget enn fryktet :)

2.5 time etter at nøkkelen ble satt i døra var ny do på plass!


Lørdag var vi på handletur og kjøpte inn ny panel til badet, for deretter hjem igjen og rive innredning og dusj. SÅ stor plass det ble!

Vi hadde jo håpet at blandebatteriet til dusjen stod på ytterveggen, men dessverre stod den opp 30 cm inn på gulvet. En liten strek i regningen (kan jo ikke huske alle detaljer etter visning), som gjør at vi må rive opp litt av gulvet for å flytte vannuttaket  (beklager dårlig bildekvalitet - glemte å ta bilde med fotoapparatet så dette er fra mobilen).


Uansett er vi godt fornøyd med helgens jobb. Det gamle toalettet står der fremdeles, men det skal fjernes og tettes neste gang vi skal over. Det nye fungerer så bra :)

På gårdsplassen ligger det nå en innredning, et par skap, sponplaterester og lister. De får komme på fyllinga en annen gang - når vi har funnet ut av hvor den er og når den har åpent.


Nå er vi igang!!!

4 kommentarer:

Bergsåsen naturfoto sa...

Lykke til videre. Dette blir sikkert flott etterhvert!

Agnetha sa...

Endelig er torpet deres! Skulle ikke så mye til før rommet virket større. Er det cinderella forbrenningstoalett dere har skaffet dere? Ligner på den vi har på hytta. Gleder meg til å følge utviklingen på torpet :)

sisla sa...

Dere har litt av en jobb foran dere, men regner med at det blir fint når dere er ferdige. Skal bli artig å følge bloggen i framtiden. Lykke til med Torpet og jobben dere har foran dere ;-)

grelland sa...

Det er Incinolet, Agnetha, hilsen Gubben :)