mandag 17. august 2009

Kort med håndsøm

Da var jeg endelig igang i hobbymodus igjen - og det er så delig og GØY! Sommeren må man vel regne som over, nå da barna idag startet på skolen igjen. Vi er tilbake til hverdagens mas, men også rutiner og bedre tid for hobby på kveldstid nå når kveldene igjen blir mørke.

Har i det siste kikket litt rundt på blogger for å hente inspirasjon, og den fant jeg denne gang hos Marianne. Hun lager noen utrolig flotte kort - og hennes blog er verdt et besøk! Inpirasjonen hun gav meg, var håndbrodering på kort. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding på spørmålet mitt!

De fleste kortene i dette innlegger har blitt til idag, mens barna var på skolen og jeg hadde koselig hobbybesøk av Anita.

Første kortet er en miks av gammelt og nytt. Nytt er sømmen - her laget som en rund ramme (minner meg om slik vi laget i sløyden i gamledager med spiker og tråd), og et "gammelt" kort som mann min fikk til bursdagen sin i sommer.


Giraffene var bare så herlig at jeg klipte dem ut fra det ordinære kortet, og slik ble mitt resultat med dem. Synes teksten passet så bra til dem


Et detaljbilde av sømmenKort nummer 2 ble laget på søndag til min nieste Heidi som har bursdag i morgen. Dette var det første kortet jeg broderte og ble så fornøyd med resultatet, at jeg bare måtte fortsette. Broderiene er kjempefine å ha når man sitter foran tv eller slapper av i sofa'n.Bursdagsmusa var jeg så heldig å få stemple opp hos Agnetha. Tusen takk! Også denne har fått en rund ramme, men denne gangen grønn (og raindropsen som er ute og går seg en tur, ble satt på plass før levering...)


Kort nummer 3 er enkelt, men synes boderiet skal få lov til å komme til sin rett. Her med en påsatt blomst med bling i midten.

Et detalajbilde her også. Julemusa har jeg farglagt med Distress Ink og deretter brukt lys blå stempelpute rundt før jeg limte på den hvite rammen og klippet så inntil denne.


Kort 4 er laget med en swirl rammet rundt en rund ring. Motivet er opphøyet og også dette malt med Distress Ink. Har bare blitt så glad i dem, det er kjempegøy å male med dem, og du kan fint få frem skygger.

Detaljbilde av søm...


På kort nummer 5 hadde jeg ikke lyst til å ha noe stempel eller motiv, så her er det kun søm og et vennskapsord som utgjør det hele.

Disse blosmtene er bare så flotte, og denne fargen synes jeg bare er KNALL!Mange kort i farger jeg normalt ikke bruker idag, og slik er det også med dagens 6. kort! Også her et enkelt kort i BRUNT (selv om det ikke ser sånn ut) og rosa. Små rosa bling i swirlene (har satt på de som mangler), og en ramme fra Agnetha.


Mer skal liksom ikke til synes jeg - når denne sømmen gjør så mye ut av seg.


Håper dette kan være til inspirasjon også for andre, for dette er virklig gøy. Jeg er i alle fall helt sikkert på at det kommer flere kort med søm herfra den nærmeste tiden.

7 kommentarer:

pia iris sa...

herlighet Line så mange flotte kort.
ser ut som det er litt arbeid med den der sømmen.
jeg og fikk sånne flashback til sløyden på 80tallet ja *fnise*

Agnetha sa...

Wow..snakk om at du har fått tilbake hobbylysten da:)Flotte kort du har laget Line:) Har du noe til overs så er det bare å sende den over til meg;) Hadde besøk av svigers vi og svigermor tok med seg juletreduken som jeg skulle ha brodert ferdig i fjor*kremt* Så da ser det ut til at hun tar hele jobben, og kanskje det var like greit for da blri den ferdig*rødmer*

Madam sa...

Wow så nydelige kort du har laget i det siste.
Og den håndsømmen din er jo bare utrolig flott!
Bøyer meg i støvet og er stum av beundring her :-)

Marianne sa...

Wow, så mye du har brodert!!!
Kjempeflotte kort! Jeg er også veldig glad i den musa:)
Så gøy at det er flere enn meg som er bitt av broderingsdilla:)

Klem Marianne:)

Sandra sa...

så herlige kort! Broderingen,som forøvrig ser helt perfekt ut, gir et særegent preg synes jeg :D

Pia sa...

Så mange flotte kort!

Tessa sa...

flotte kort