mandag 25. februar 2013

80-tallet og bare hvitt...

På hytta vår i Sverige har vi mange tidsepoker representert. Huset er fra 1880, det ble påbygd på 50-tallet, kjøkken fra 70-tallet osv... I spisestua som neste er ferdig, var det 80-tallet som regjerte bak 90-tallets dårlige oppussing. 3 av veggene har vært ferdige siden i fjor høst, men den siste veggen - en brannmur har vi vært litt usikre på hva vi skulle gjøre med. I forrige uke var det vinterferie og første første halvdel ble tilbrakt på hytta. Etter å ha vært ned en uke før ferien for å sjekke ut forholdene etter at musene hadde gjort sitt inntog i høst (bl.a. spist på soffatrekkene), var dette synet som møtte oss den gangen  - det var KALT med -1 grad inne i hytta og med vinduer som så slik ut på INNSIDEN.


Nytt trekk ble satt på, og stua ble helt forandret (vi har IKKE strykejern her, så trekken må "bo seg til".


Heldigvis hadde det ikke vært fler mus der og gjort skade, så da var det klart for å tilbringe noen rolige dager der i ferien. Denne gangen hadde vi ikke planer om å gjøre stort. Jeg skulle male 2. støket på veggene i den ene gangen, men siden det var oljemaling var dette planlagt å gjøres den dagen vi skulle hjem. Jeg hadde til og med med meg litt kort-hobby-utstyr, men det ble værende i kassa...

 For det er rart med det - men når vi kommer dit, er det liksom som arbeidslysten bare kommer over deg. Mannen fikk en genial ide at vi skulle kle brannmuren med fliser, og dermed bar det avsted til flisebutikken. Et par timer senere var vi i gang... ENDELIG skulle det glade 80-tallet med sine sterke farger bort! 


En feieluke som ikke var åpnet på LENGE ble tømt for edderkopper, kvister, jord og sot og fylte en halv bærepose. 


Vatret opp og de første flisene kommer på plass. 


Alle hjalp til. Minstemann Atle var kjempeflink til å skjære fliser sammen med Inge. Raskt gikk det når mannen stablet hele fliser, jeg målte og gutta skjærte. 


På 1.5 time så veggen slik ut, og vi avsluttet for kvelden.


Neste dag og 1.5 time til så var veggen klar. Denne gangen var det eldstemann Even som tok seg av måling og skjæring av fliser. Morro når det kan hjelpe til, og de blir stolte når de får det til. Kjempefornøyde ble vi. Nå mangler det bare en flis som måtte skjæres to veier (og vi hadde jo ikke vinkelsliper der denne gangen), så den ble med hjem, og fuging så er det klart for siste finish - gulv og taklister. 


Siden jeg har  vondt for å sitte, så ble det også forvandling i den lille gangen som fører inn fra den opprinnelige inngangen på huset. Den var mintgrønn.... 


Her er det sparklet hull og spikerhull, og jeg er igang med maling av taket (det er ikke alltid jeg husker å ta bilde FØR jeg begynner, slik som denne gangen hvor du ser litt maling øverst på veggen).

Denne gangen er bare 1 m bred og 3 meter lang med en dør på hver vegg. Da vi var på visning var to av døråpningene (har ikke dører) dekket med store tykke forheng i mørkt stoff. I tillegg var gange brukt som bibliotek med hyller på alle ledige vegger - med andre ord - den var trang, mørk og ikke noe hyggelig!

Nå skal den bli lys og innbydene - alt blir hvitt, men det får dere ikke se helt ennå - for jeg glemte å ta ETTER bilde også ;) 

4 kommentarer:

sisla sa...

Dere får det virkelig fint på torpet deres, lyse delikate farger. Likte godt den flisveggen deres. regner med at det blir mye brukt til sommeren ;-) Skal følge med på fortsettelsen når den kommer.
Klem fra Sissel ;-)

Agnetha sa...

Jammen ser en endringen fra de første bildene vi fikk se og til i dag. Så lurt å legge fliser på veggen, det er noe å legge seg bak øret om det skulle bli aktuelt. Ble ennå mer overbevist at den gråfargen dere har på deres ektorp er den vi skal ha på hytta også.

Anne sa...

Morsomt å se at det går framover, mange fine løsninger dere har valgt :-) God påske!

Klem :-)

Mai-Britt sa...

Så lækkert det blev med fliserne på væggen. Herligt!