mandag 6. august 2012

Forvandling av et bad

Ferien i år har vi tilbrakt store deler av på torpet i Sverige. Det har blitt mye jobbing, men også kos sammen med gutta våre. Både store og små har hjulpet til :)

Badet viste jeg jo i dette innlegget - ikke akkurat det nydeligste og reneste her i verden for å si det mildt! Vi har i helgene fra overtagelsen 1. juni jobbet med å rive ned  helt til bunn. Slik så det ut fra spisestua da vi ankom torpet i ferien.


Siden det var bygget dusj på stedet, møtte vi på et "problem" med vannrør som kom opp midt i gulvet. Disse måtte dermed flyttes til ytterveggen, noe som medførste at vi måtte rive ned en plate på veggen.


Gammelt og nytt treverk møtes og nye vannrør til dusj er på plass.


Dette medførte jo også at vi måtte lappe inn litt i gulvet...
.. og her er lappingen ferdig, og gulvet snart klart for sparkling.


I innlegget om overtagelsen skrev jeg jo også om ny do som kom raskt på plass. Den gamle mulltoan fikk lov til å stå der noen uker ekstra, men ble nå fjernet. Jeg må si at den nye forbrenningsdoen er LITT mer renslig enn den gamle mulltoan hvor doringen var tapet med mange lag med tape :(


Hullet i gulvet ble tettet og sparklet...


Det er gjerne noe rart som dukker opp når man graver litt i gammelt arbeid. Badet som sannsynligvis ble laget på 70-tallet hadde jo som jeg har fotalt dusj som var bygget på plassen. Heldigvis hadde den holdt tett og vi fant ingen bare minimalt med fukt. Det vi imidlertid fant inne i dusjen - bak belegget som dusjen var kledd med - var denne... en elektrisk koblingsboks :( Jeg er glad for at vi bestemte oss for å rive så mye der inne.


 Etter at nye rør var satt på plass i yttervegg, kontakt hadde kommet frem i lyset og ny isolasjon var lagt i veggen - satte vi tilbake platene som stod der tidligere. Litt fikling siden de var revet ned.


... og slik ble puslespillet. Det firkantede hullet var en vifte som også stod inne i dusjen... Nye ledninger er nå lagt slik at vi kan lage nytt hull utenfra og sette på plass ny vifte - UTENFOR dusjen.


Belegget satt DØNN - der hadde de gjort en god jobb. Roy var helt sår på fingrene etter at han og Even hadde dratt og dratt det av i biter. Her er det siste rest som tas opp :)


ENDELIG var det klart til å bygge opp igjen. Belegg ble romstert på plass...


... grovskjæring ble foretatt før belegget så ble hel-limt med en vannsølekant opp langs veggen.


3 dager etter at vi kom ble panelen satt opp på veggene i hjørnet der dusj skulle stå. Her er det litt fikling rundt en kontakt.


Samme ettermiddag og kveld ble det malt to strøk, og onsdag 18. juli ble dusjkabinettet som tidligere har stått på badet (nå vaskerom) hjemme satt på plass.


Vi var SÅ fornøyde  :) :) :)


.. selv om det var litt filing å få det inn i hjørnet uten å ødelegge det ganske nylimte belegget.


Onsdag ettermiddag - på bursdagen til Even fikk han som førstemann innvie dusjen - DET VAR GODT etter 4 dager uten dusj.


Vi var så hjemme noen dager - feiret 3 bursdager og kjørte og hentet mellomste på musikkskole i Telemark, for så å returnere til torpet. Slik så det ut da vi resiste hjem etter endt ferie. Bade er ferdig panelt, og det er kun en vegg (og litt hjørne) som mangler ett strøk maling mens resten er ferdig. Neste gang blir det nytt tak, lister og så skal ny "innredning" opp - vi må bare få laget den først....


Minstemann Atle har også hatt sine små prosjekter. Her maler han en liten krakk som vi fant i torpet. I tillegg malte han en "postkasse" som hang med aviser/blader på kjøkkenet (dessverre glemte jeg å ta bilde av den før maling, men den var mørk grønn med markblomster som var malt på). Kassa ble malt i samme grå farge (samme som jeg skal ha på innredning og detaljer)...


 ... for deretter å bli tapesert :)


Selve tapeseringen var dog en samarbeidsprosjekt mellom Atle og meg ;) Denne skal brukes til posene som legge i forbrenningsdoen - morro med ting man kan forandre.


Tapetet er en liten rest og hvor jeg har brukt den - det kommer jeg tilbake til i et eget innlegg :)

7 kommentarer:

Pia sa...

Det er bra med en handyman;) Det blir jo kjempeflott hos dere:)

Anne sa...

Morsomt å se bilder av forvandlingsprosessen, det blir helt sikkert kjempefint!

Kos dere masse med torpet :-)

Riktig god helg!

Klem :-)

Cornelia sa...

Sååå fint det blev!!! Och vad duktiga ni är att fixa själva!

Ha det gott, både i Norge och Sverige!

Heidi sa...

Så flott det nye badet ble! Dere har brukt samme belegg som vi har på kontoret/hobbyrommet vårt :-)
Og så må jeg si at den postkassen ble superfin med den tapeten på! Mine foreldre satte også inn forbrenningsdo på hytta si, helt suverent :-)

Lykke til med innspurten! :-)

ellen.fossli sa...

Wow, for en fantastisk jobb dere har gjort i sommer. Helt utrolig. Moro å se, og følge bildene! Gleder meg til å se videre jobb :):) D med firbrenningsdo må jeg lese om, hadde kanskje vært noe for en hytte til min svigermor :);) Tapetseringen av kassa var jo bare nydelig, blir spennende å se hvor du har brukt tapeten......sitter her og tipper....thihi... :)

Masse lykke til med videre jobbing :):)

kariogjon sa...

Vi har et gammelt torp i Värmland. Derfor er det alltid moro å se torp fra andre bloggere; Takk for titten!

Louise sa...

hva heter dette gulvbelegget? Det var nydelig!!