lørdag 19. mai 2012

Trengsel

Trengsel tror jeg må være det korrekte ordet for drivhuset mitt akkurat nå. Selv etter av 3 store brett ble fjernet i går og 4 urner ble hengt ut på 16. mai er det fremdeles trengsel!

Siden det har vært såpass kaldt om natten har jeg ikke flyttet noe ut ennå, men nå ser det ut som varmen endelig kommer. Hadde planlagt å flytte ut litt idag, men har ikke kommet så langt ennå...Som dere kan se er det rimelig trangt her! Pottene med knoller som hadde plass under frø-sådd-hyllene, måtte flyttes frem da de ble for høye...


Nå har jeg akkurat en smal sti slik at jeg får til å vanne der inne. Tomatene og agurkene skulle vært hengt opp bedre (noen har ikke blitt hengt opp i det hele tatt), men siden jeg ikke rekker frem til dem håper jeg bare at de ikke knekker ;)

Innerst inne står mine flotte engletrompeter. To av dem kom med sine første blomster 16. mai, så nå dufter det HIMMELSK der inne :)))))

Frøsådden begynner også å bli klare for utplanting, selv om jeg egentlig kom litt sent igang i år. Kulda gjorde at jeg ikke hadde så lyst til å sette igang med disse skjøre små.Denne helgen må jeg fåt sådd bønnene mine slik at de kommer litt frem før jeg planter dem ut i juni. Min venninnne som hentet brettene her i går, hadde noen squarsplanter til overs, så da er jeg faktisk i rute med dem :)

Det første som kom inn i drivhuset da det var nytt var drueplanta mi. Den hadde da stått ute i nesten 15 år og blitt flyttet litt hit og dit. I fjor satte den igang i et rasende tempo og dekket hele drivhustakets lengde i løpet av sommeren og gav ca 10 drueklaser. Jeg har beskjært etter tipsene jeg har funnet, og i år er det FULLT av druer i hele taket :D Det er små blå druer som er supersøte og gode, så jeg gleder meg ....


Agurkplantene har små agurker, men de har ikke tatt helt av ennå. Siden jeg jo også driver med fotografering, har jeg tatt en liten runde i hagen.

Her vises en av tomatblomst - faktisk ganske så flotte når du studerere dem litt nærmere.Georginene i drivhuset står i knopp, og jeg synes egentlig at dette bilde med den grønne knoppen mot den grønne bakgrunnen hadde noe beroligende over seg.


Epletrærne blomster og det er så vakkert! Forskjellige er de også, med varierende farger av rød/rosa og hvitt.


Trengsel er det også blandt knoppene i epletreet, og det lover godt for høstens innhøsting.

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Vakre bilder :) Det er så mye å glede seg over om dagen, jeg nyter hvert eneste sekund :)
Ha en flott dag videre

Anonym sa...

Hei. Så flott du hadde det i drivhuset. Jeg har akkurat montert mitt. Ser du har slike kabelbane hyller i drivhuset. Kjøper du alt hos elektriske? Hyller, stativ etc?. Hvordan har dere festet det til drivhuset? Hilsen Andrine, andrine@jkn.no