torsdag 12. april 2012

Ikke fullt så idyllisk....

Kontrakt er undertegnet og nå er det bare å vente til 1. juni da vi endelig overtar torpet vårt. Det bilde jeg viste i forrige innlegg, viser et idyllisk torp, men alt er ikke så velstand som det bildet viser. Masse må gjøres, men vi kan bo der samtidig og det er jo godt.

Det første som står på planen når torpet overtas er å skifte kledning og et par vinduer på en av gavelveggene - det skal mannen min få lov til å ta seg av.

Jeg skal derimot begynne med badet - ja for det trenger virkelig en oppgradering!!! Badet ble sannsynligvis pusset opp på 70-tallet og etter det er det ikke gjort noe... det synes!


På gulvet er det malt gulvbelegg - legg merke til den nydelig blå fargen! Dette skal bort! Det blir nok belegg igjen, da jeg synes fliser ikke passer inn i stilen til resten av hytta. Vaskemaskin og tørketrommel følger med i Sverige, og det kan jo være greit når man er 5 på ferie... Bak vaskemaskin er det en utslagsvask med en kledelig forheng (les rullgardin) foran... Denne har vi tenkt å fjerne, da vi ikke ser noen hensikt i å ha den der. På den måten blir også badet litt større da vaskemaskin kan flyttes helt inn i hjørnet.

På motsatt side er det en nydelig innredning og en delikat dusj ... NOT! For å si det sånn - den dusjen har ikke jeg lyst til å gå inn i. Etter ombygning her hjemme har vi imidlertid stående et ekstra dusjkabinett som skal få lov til å flytte til Sverige. Det er sikrere når det gjelder fukt og lettere å holde rent. 

Den blomstermalte blå tønna i venstre hjørne er doen! En type forbrenningsdo eller noe i den duren. Vi må se hva vi får gjort med denne, eller om det må skiftes ut med evt ny hyttedo (da det ikke er avløp i hytta). Skilleveggen mellom innredning og do er to klesskap som står og vingler - de skal ut!


Når det gjelder innredning er jeg litt usikker, men jeg heller litt mot en av disse moderne vaskene noe ala denne..da den minner meg litt om gammeldagse vaskefat, og jeg tror det kunne blitt litt fint.

På veggen er det panel på øverste del, og belegg som er malt i brysningshøyde. Hva som finnes bak belegget vet vi ikke, men jeg håper at det er panel til gulvet. I såfall et det en sparkle, pusse og malejobb som må til på veggene.

Til slutt har jeg et spørsmål til dere lesere:

Skal jeg lage en egen blogg for hytteprosjektet, eller synes dere det er fint med blanding her i bloggen?

4 kommentarer:

Bergsåsen Naturfoto sa...

Det ser ut til at dere får litt å gjøre fremover, men det er jo hyggelig å gjøre noe annet enn det man pleier å gjøre (ferie er å gjøre noe annet enn det man gjør hver dag ellers)
Lykke til med prosjektet!

Agnetha sa...

Dere harr litt jobb fremover, men dte tviler jeg ikke at dere ikke vil klare :) Man får bare begynne på et og et prosjekt så kommer dere i mål, og tenk hvor flott dere får det når det er ferdig. Vi har forbrenningstoalett på hytta vår. Cinderella et eller annet. Den syns jeg er kjekk.

NTB sa...

Grattis med "torp"" Ja det blir dere ikke arbeidsledige på en stund, men det var sikkert ikke meningen heller. jeg driver jo selv med mine to "steder" og man har alltid noen prosjekter på gang, ute eller inne. Men det er vel det som er ferie tenker jeg, å ha noe å sysle med. Lykke til!! Synes du skal ha det innimellom på den samme bloggen jeg da! Nina

sisla sa...

Du er så kreativ med alt du holder på med Line. Blir i så godt humør når jeg ser og leser her inne. Gratulerer med stuggua, koselig lite torp dere får der. Syns du skal ha samme bloggen på alt, da er det så enkelt å følge med på det som skjer. Lykke til med opp pussing av hytta og alt du gjør i hagen din. Ha en fin helg.

Klem fra meg ;-)