lørdag 11. juni 2011

Det eksploderer...

Nå eksploderer det virkelig i min hage. For hver dag som går begynner nye blomster å folde seg ut. De første rosene er i gang, det sammer min frøsådd av bl.a praktsnerle og pionvalmue. Nå er det bare å nyte, gjødsle og vanne :)

Her kommer en liten billedkavalkade fra kveldsturen. Jeg er ikke så opptatt av navn på disse blomstene mine, og denne er intet unntak - den er nydelig lakserød og har mørk røde blader når de er nye som så går over til mørk grønne. Den er den første rosa som blosmterer i bedet jeg har i skråningen foran huset.


Flittig Lise ble sådd fra frø i mars, og har blitt til store flotte planter. Disse er plantet i full skygge og lyser opp så fint. Det er første året jeg har førsøkt Flittig Lise fra frø, men det blir helt klar fler av dem neste år.


Noen blå klokker er også på vei til å danne blå tuer i samme bedd som rosene. Jeg er så glad i blått og denne er intet unntak.


Hurdalsrosa - som kalles Skaugenrose i familien min (siden den kommer fra gården der min far vokste opp) har nå begynt sin nydelige blomstring. Den er så flott - bare synd at den kun blomstrer en gang på sesongen.Staudebeddet mitt har fått ny bark iår. Dessverre har det kommet masse skvallerkål her. Ny duk og bark er lagt over endel av hullene, så håper jeg at jeg blit kvitt noe av den. Jeg har derfor plantet endel pionvalmuer i krukker i stedet og plassert innimellom i bedet.


Denne irisen har slått følge med pionvalmuene og forvillet seg inn mellom bladverket.


Mens den første pionvalmuen i bedet her er på vei til å vise sin skjønnhet.


I et annet bedd har den kommet litt lenger og så slik ut i kveld.


Nydelig!


Rododendron står nå i full blomst og er et syn. den er ca 2.5 meter høy og en 3-4 meter i diameter så den synes virkelig der den står.


Praktsnerlene fikk seg en liten knekk da de ble plantet ut. Jeg vet ikke om de var smittet av litt spinnmidd fra drivhuset eller om det var sola som satt dem tilbake. Nå er de igjen igang med blomstring. Blomstene står kun en dag, men med mange nye på gang hele tiden er jo ikke det noe problem.


Beddet som ble laget rundt det japanske kirsebærtreet mitt, har virkelig vokst seg til. Både rose og klematis har nå begynt sin vandring oppover i treet. jeg gleder meg SÅ til at de begynner å blomstre.Siden jeg fikk sådd litt mange pionvalmuer, har det også blitt plass til noen her, sammen med stemorsblomstene som startet sitt liv i hagen - i pottene ved inngangsdøra, for så å bli flyttet hit. De blomstrer flott ennå. Håper de får en ny blomstring etter at jeg klipper dem ned.


I drivhuset har jeg også i år slitt litt med spinnmidd. Det er så kjedelig! I fjor forsøkte jeg med såpe+rødsprit, men i år har jeg tydd til tyngre saker fra hagesentere. Det ser ut som det virker bedre, men vi får se hvordan det går. Paprika plantene er nå i blomst på plantene som ble sådd av ferske frø fra butikken (ble satt i mars).


Agurkplanten min er full av agurker, og de smaker bare SÅ GODT :)


Og til slutt et bilde av bifftomatene som faktisk begynner å bli ganske så store.


Jeg ønsker dere alle en fin pinse :)

3 kommentarer:

May Britt sa...

Flotte blomster og farger.. Skjønner godt at blomster også trives hos deg!! Smart løsning med bed rundt det japanske kirsebærtreet!! Fortsatt god pinse!!

sisla sa...

Kjære vene Line, du har en hage mange kan bli misunnelig av. Jeg er en av dem, blomster har aldri vært min greie, men du har virkelig grønne fingre. Agurken så helt herlig ut og likedan tomatene. Med andre ord så er du kjempedyktig som gartner. Ha en fin sommer og nyt alle de vakre blomstene rundt deg.

Anne sa...

For en herlig hage du har med masse farger og forskjellige blomster og planter! Du er virkelig flink med hagesysler, altså!

Klem :-)