onsdag 18. mai 2011

Pallekarmer og kjøkkenhage

Jeg har lenge ønsket å forsøke meg på kjøkkenhage, men siden tiden ikke helt strekker til har det ikke blitt til noe før nå. Jeg har oppdaget at pallekarmer (slike de bruker rundt paller med løse ting) er geniale til formålet. Først søkte jeg litt etter brukte pallekarmer, og hadde nesten fått tak i noen gratis, men så var de plutselig borte. Plutselig en kveld kom jeg på at vi hadde vel noen kledningsbord igjen i garsjen, så hvorfor ikke spikre noen selv - eller dvs - hvorfor ikke la mann min lage noen til meg ;) Neste dag var han igang med god hjelp av de to minste - og da er det VIKTIG at utstyret er i orden. Her en møkkete blid gutt klar til innsats...Først skal man sage mange deler... og da er det godt å litt holdehjelp på enden av de lange plankene.Så skal det hjelpes til å skru, her er det mellomste som skrur.


Det høyste måtte den høyste av dem ta ;)


Og når kassa er ferdig skal det prøves!


... før den bæres ned i hagen. Dette var veldig tungt - så det endte med at det "rullet" den ned i hagen.


Kassene på plass før de ble behandlet. Her er det satt opp for å se hvordan jeg ønsket å ha dem. Det ble ikke denne veien.


og slik ser en av kassene ut nå - ferdig behandlet med grå terrassebeis :)


Fire pallekarmer på rad. Karmene er nå delvs fylt mens noe venter på bl.a. bønner og squars - med de har fått lov å godgjøre seg litt ekstra i drivhuset enn så lenge.

7 kommentarer:

Pia sa...

Det er kjekt med staute, sterke karer i huset!

Anne sa...

Genialt! Og kjempemorsomt å se bilder underveis :-)

Klem

May Britt sa...

Flott beskrivelse og flotte bilder som forteller prosessen. Gøy å følge videre utvikling i kassene også ;)

sisla sa...

Så artig å se hele familien samlet om oppgaven, herlige bilder ;-)

josimo sa...

Pallekarmer er supert :-)
man kan bare sette de rett på plenen,legge vått avispapir i bunn og så fylle de med jord. Setter du på en metallkantsom stikker litt ut på toppen så slipper du brunsneglkene i "matfatet" også

josimo sa...

Skulle skrive at man får kjøpt pallekarmer på maxbo ol om du trenger flere,men dine ble MYE finere :-)
Koster ca 50-75 kr pr stk

Mariann sa...

ÅÅ, akkurat sånne kasser har jeg også ønsket meg!! Jeg har plantet i hagen for første gang i år, og tenkte på det senest for et par uker siden, at jeg skulle fått snekret meg noen sånne! :) Fine bilder av flinke gutter. :)