fredag 13. mai 2011

Det er fullt

... i drivhuset mitt. De siste to ukene har det bare vært så vidt jeg har fått plass til å gå frem til andre enden av drivhuset slik at jeg har kunnet vanne. Potter med diverse planter er hengt oppunder taket, det er fullt på hyller og på gulvet står pottene i rad utenpå rad...Agurkplanta begynner nå å bli ganske stor, og når nå akkurat opp til taket. Røttene har kommet ut gjennom hullet i potta, og nå på vei til å finne vannet i vanningskaret - og da blir det virkelig fart.


Mange små annlegg til agurker er på vei, og jeg gleder meg! Det er nesten ingen ting som er så godt som å gå ned i drivhuset og hente en solvarm slangeagurk :)


Frøsådden vokser og gror. Det har blitt MANGE pionvalmuer i år, for det første spirte jo så godt som alle frøene, og når det først har spirt - klarer jeg ikke å kaste dem ... Bønner og Squars venter på litt varmere dager/netter slik at det kan plantes ut i de nye pallekarmene mine. Vannmelon ble forsøkt i fjor, men da ble det dessverre ikke frukt, men jeg kan jo ikke gi opp og forsøker i år igjen.


I mars kjøpte jeg stiklinger av surfina og million bells. Disse har nå blitt til ganske så store og kraftige planter som bare venter på og komme ut i urnene. De første ble flyttet ut idag - de var plantet i terrassekassene mine. Disse hvite skal plantes i urnene ved inngangen .... tror jeg (har nemlig tellet litt feil, så har både surfina og georginer som er tenkt på samme sted, så jeg får se hva jeg bestemmer meg for...


Her er stikling av million bells som er plantet over i amplene som henger ved terrassen. En hvit, en rosa og to hjemmesådde hengelobelia, noe jeg håper blir en fin sammensetning ut over sommeren. De har også fått lov til å flytte ut idag.


Hvert år er det like spennende og se hvordan de "nye" frøene jeg plukker fra hylla ser ut når de blir til store blomster. Noen ganger er jo bildene tatt så nær at du blir skuffet og lurer på om det er samme blomst som den de har tatt bilde av. I år har jeg forsøk med på Praktsnerte - og den er bare NYDELIG! De første blomstene kom denne uka, og der er ca 5 cm store og helt herlige. Knoppene er også små kunstverk (jeg skal ta en bilde av dem en annen dag). Det som er synd er at blomstene kun står en dag, men med mange knopper på vei og jeg sikker på at denne kommer til å bli en av mine favoritter i sommer :)


Skaugumbegonian som har ligget slengt i trappa ned til kjelleren i vinter (og hadde fått hvite skudd), har nå etablert set godt og blomstrer for fullt. Nydelig som ALLTID!


Engletrompetene som jeg har hatt i flere år (og som blosmtret for et par måneder siden i kjelleren) er nå full av blomsterknopper, og i går kom den første blomsten ut for fullt. Jeg har to store planter og begge har godt med knopper. Planen er å få flyttet disse ut av drivhuset denne helgen - da blir det et hjørne med god plass for de kommende vannmelonplantene.


Bilder fra kjøkkenhagen (pallekarmene) mine ligger klar på kamera, men de får jeg komme tilbake til i neste innlegg. Jeg ønsker alle mine lesere en riktig god helg, og for dem som ikke er innom igjen før 17. mai en riktig flott feiring.

5 kommentarer:

Pia sa...

Wow, det er jo virkelig fullt, ja!

Ellea sa...

Sånne tilstander hadde jeg også for ikke så lenge siden. Nå har det meste kommet ut. Surfina tåler godt noen kuldegrader og gikk ut i midten av april her. Alle har klart seg fint. I dag skal den første agurken høstes her. Jippi!

josimo sa...

Så deilig og frodig det var!!!
Jeg kan gjerne kjøpe noen av pion valmuene dom du føler at du har overskudd av de*sikle*
Eller kansje jeg har noe som du har lyst til å bytte til deg .

Ønsker deg en fiiiin helg

josimo sa...

Lykke!!!

Har du noe på ønskelisten din,kansje jeg har det i hagen min :-)

Frøya-Heidi sa...

Så frodig og fine planter du har! Du er sikkert flinkere til å gjødsle enn meg :)

Ha en fin 17. mai!