fredag 8. april 2011

Våren er her :)

ENDELIG er våren her

Det har vært en laaaang vinter her på Nøtterøy, men endelig har den måttet slippe tak. Det er så deilig å kjenne solen som varmer, og fra meterhøy snø i hagen for ca en måned siden, ligger det nå bare noe små hauger igjen der hvor brøytebilen har måket det sammen.

Drivhuset mitt er vasket, og innflyttingen har skjedd. Engletrompetene og pelliser har blitt hentet opp fra kjelleren og stiklinger er tatt, knoller av Skaugumbegonia og georginer er satt i jord.  Noen små frøplanter av sommerblomster er også priklet om, og en varmeovn passer på at nattetemperaturen ikke blir for lav. 150 l med jord er brukt opp så langt, og ennå er jeg bare i startgropa :)


Idag har jeg kjøpt meg nye syrinfargede "crocs" som skal stå på terrassen (må jo skille meg ut siden jeg er eneste jente i familien)  - enkle å tre bena inn i på vei ut i drivhuset. Et par ekstra dahlia/georgineknoller er innkjøpt idag, da vinteren kom litt brått på meg og et par av de jeg hadde ved inngangen aldri kom opp av jorden i høst. Disse er planen å plante sammen med hvite surfina i mine urner ved inngangen - jeg håper det blir like flott som i fjor.

Drueplanten som jeg plantet i drivhuset i fjor som lever i beste velgående er klippet og bundet opp i taket på drivhuset. Det er spennende og se om det blir druer på den i år, da den brukte fjoråret på å etablere seg etter flyttingen..

Bilder fra drivhuset kommer snart, men denne helgen er fullspekket med loppemarked som Nøtterøy skolekorps arrangerer i helgen i Willhelmsenhallen. Der skal jeg forsøke å få inn litt penge på bøker.

Ønsker alle en fin helg enten du skal jobbe, har fri, stelle i hagen, drivhus eller holde på inne med diverse hobbyaktiviteter, eller om du rett og slett ikke skal gjøre noe som helst annet enn å sitte i solveggen ;-)

2 kommentarer:

Pia sa...

Ha ei fin helg, dere også!

josimo sa...

Fiin helg til deg o dine
Håper vi ikke blåser på havet...