fredag 15. april 2011

Det gror

Hva er vel bedre enn våren! Nå titter det frem blomster over alt, og bjørka begynner så smått å få grønne "ører" - det er deilig - DET ER VÅR :)


Julenrosen som jeg viste bilder av i ett tidligere innlegg, står nå i full blomt med masse knopper som er på vei. Hvis man tar en nærmere titt i midten på dem, kan du se at de er små kunstverk.En liten gjest har også forvillet seg inn i denne :) 
 Blåveisen som står i hagen er bare en stor tue av blomster nå - tett i tett. Jeg er så glad i denne - da den er nesten hvit. Planten har stått her helt siden jeg kjøpte huset. Da vi bygget om måtte jeg flytte den, men den har etablert seg godt og blir større og strørre for hvert år.


Er de ikke nydelige?


Noen krokuser koser seg også i solen.


I fjor høst ble disse små plantet rund det japanske kirsebærtreet som i fjor også fikk følge av en klatrerose og en klematis. Jeg gleder meg til de setter fart og vokser seg oppover i treet og tar over blomstringen når kiresbærtreet er avblomstret. 


Ikke alt står det like bra til med i hagen min. Vi er så heldige av vi støtt og stadig har rådyr som rusler forbi i tidlige morgentimer, men det er ikke så hyggelig at de hvert år spiser opp tulipanene. Jeg setter derfor ikke flere tulipaner, men skal heller satse på noen andre løkplanter som rådyrene ikke liker så godt. Det hadde jo vært hyggelig å få blomster!


Drivhuset mitt er også igang. Deilig å rusle dit ned hver dag og kjenne på varmen, lukten og se de små frøplantene og annet som vokser og gror. Det har ikke blitt så mange frøplanter så langt i år, og det skyldes at jeg har hatt en dårlig spireprosent, men flere er på vei, så regner med at det fylles opp etterhvert - om enn litt senere enn i fjor.


Jeg har også kjøpt inn "Million bells" og noen "Surfina" som stiklinger, disse skal få oppleve sommeren i terassekassene :) Så lenge jeg har plass er det jo mye mer lønnsomt å kjøpe de som billige stiklinger og "fore" dem selv, enn å kjøre dem stor store ferdige planter. Endel stiklinger av overvintrede Pelliser er også satt, og et par nye pelliser som kom inn døra i begynnelsen av uka, har det blitt tatt noen stiklinger av også.


Dette er en av de nye - en svak rosa Pellis, men ikke så lys som Dronning Ingrid.


Nydelig Pellis-topper :) 


.. og ikke er de mindre vakre på undersiden av blomsterbuketten :)


Som dere kan se er jeg i rute - vår/sommer er i anmasj :)

2 kommentarer:

Anne sa...

Så vakre blomster og flotte bilder! Du er sannlig både kreativ og har grønne fingre, du :-)

Vi har masse rådyr her også, og vi merker også godt at de er glade i tulipaner. I fjor lot de oss få beholde en *hihi*

Kos deg masse med blomstene dine, og ha en super helg!

Klem :-)

Irene sa...

Nydelige blomsterbilder!!
Jeg har en liten award til deg i bloggen min :-D