torsdag 16. oktober 2014

Ett år har gått og mye er gjort

... ikke siden siste innlegg heldigvis, men siden jeg viste bilder fra torpet vårt. Mye har skjedd der siden de siste bildene jeg viste.

Det startet for et år siden, hvor vi endelig hadde fått tak i en snekker som kunne skifte tak og den ene veggen som IKKE var bra! Det var en omfattende jobb som ble gjort, og mye råte ble fjernet.


Her ser dere før og etterbilderDet endelige resultatet er vi veldig fornøyde med. Nå er det en flott rødmalt vegg med hvite vindusinnramminger som møter oss når vi kommer :) 

Heldigvis var det en mild vinter, så et par helger før vinterferien var vi nede og jobbet både inne og ute. Gutta mine var flinke og ryddet opp alt kapp som snekkeren hadde lagt igjen ute. Kuttet det til ved og stablet det i garasjen. 

Vi voksne jobbet inne med stua. Kjøkkenet er ennå ikke helt ferdig, men siden vi tok dette utvendige, så ble stua direkte involvert med nye vinduer. All strøm ble fjernet i forbindelse med det, så hvis vi skulle kunne være der igjen måtte vi pusse opp stua, selv om kjøkkenet ikke var klart. 
Drøssevis av lag med tapet ble fjernet på en vegg. På en annen vegg var allerede tømmeret synlig. Vi hadde planer om å få frem tømmeret på ennå en vegg, men da vi fant original perlefaspanel også her, hadde vi ikke hjerte til å fjerne den. Den siste veggen var ut mot veggen som ble ordnet. Denne ble platet om på nytt, da den var LANGT fra i lodd. Var vel ca 15 cm forskjell fra tak til gulv!

Tapet ble kjøpt inn på Rusta i Sverige, og jeg ble SÅ FORNØYD. Tømmervegg og veggen med panel ble malt i en av grunnfargene i blomsten i tapeten. Det ble lyst og trivelig. 


Slik ser det ut fra sofakroken idag. Det er ikke ferdig rundt døra ut til gangen og heller ikke belistningen her. De hadde nok ikke så god råd i gamle dager, og siden det skulle plates utenpå panelen, var det mange skjøter, og over døra har de lagt panelbordene i stedet for å sette dem på høykant. Vi har tatt vare på noen panelbord fra veggen som ble byttet ut, og skal skjøte disse inn over døra. Belistningen er original, så denne skal jeg fjerne all maling på og male hvit - det får komme etterhvert. 

Gyngestolen som jeg så vidt nevnte i ett tidligere innlegg har fremdeles den gamle malingen på seg, den skal også pusses opp etterhvert, men foreløpig fungerer den slik den er. Saueskinnet som ligger i den hadde minstemann i vogna si da han var liten. 


Furubordet skal også males etterhvert, og den hvitmalte stolen må trekkes om på nytt, da jeg fikk skaffet flere stoler til spisestua, og ikke får tak i mer av stoffet som stolene er trukket med (samme som denne stolen). 

Strøm er ikke på plass, så det går i skjøteledninger i stua ennå :) 

Våren gikk med til konfirmasjon for eldstemann, men så snart den var ferdig var det "hardkjør" på torpet. 

Vi kjøpte i høst basseng som vi skulle sette opp, og det var mye jobb. Alle helger fra slutten av mai og frem til juli ble derfor tilbrakt på torpet med bygging. Gutta var kjempeflinke og hjalp til med det de kunne. Gravemaskin var der og gravde hull og planerte ut den delen av hagen som var SÅ overgrodd tidligere. Plutselig fikk vi en hage som var dobbelt så stor, samt at vi har fått et herlig basseng på plass. 


Platting rundt rakk vi også akkurat å få ferdig til ferien. Det fulgte med en telt da vi kjøpte torpet, dette ble flyttet opp på plattingen. Planen er at vi neste vår skal bygge oss en utestue her. På bildet er ikke rekkverk på plass, men dette kom i løpet av ferien. Har dessverre ikke tatt bilde av det. 


Med et fantastisk være, var vi i himmelen denne sommeren. Selv 15 åringen var der i 3 uker uten å klage! 

1 kommentar:

Mai-Britt sa...

Hvor ser det bare dejligt ud. For en sommer I må have haft!