søndag 5. juli 2009

Nytt liv i gammelt bed

Temperaturen ute har falt 10 grader her på Nøtterøy, og man får plutselig lyst til å grave litt i jorda og holde på i hagen igjen. I våres da vårsjauen skulle gjøres, ble dette bedet nedprioritert. Det var det flere årsaker til, bla. at jeg ikke har vist helt hva jeg skulle gjøre med det.

Da jeg anla bedet i sin tid, hadde jeg en ide om en flott kuletuja i bakgrunn. Tujan står der, men ble ikke så flott som jeg hadde sett for meg. Har i et par år tenkt å fjerne den, men... I fremkant står en hortensia som jeg fikk en sommer og hadde på terassen før den ble plantet ut. Denne har nå stått her endel år, men aldri kommet med blomster igjen (er nok ikke en hagehortensia...). I dag fikk heller ikke den lenger lov til å stå der.


Så turen gikk på Plantasjen, og jammen hadde de også tilbud på stauder der - 3 for 2, så da ble disse staudene med meg hjem. De lave mørk rosa er en lavendeltype og lukter så godt.

Så etter litt graving, påfylling av jord og planting, ser bedet slik ut nå. Tror det blir veldig bra når staudene får vokst seg litt til.


Noen sommerblomster ble også med hjem. Jeg kunne jo ikke la være når de kun koster 10 kr stykke...

Villa de Parisen skal på veggen ved inngangsdøra, og de andre havner nok på terassen sammen med mine frøsådde sommerblomter.

3 kommentarer:

Anita sa...

Jøss, å jøss, som du driver på da ;0) Kjempefint! Har bittelitt Plantasjen planer jeg også, men... Blir i morgen formiddag istede! Nå skal Joh. ut å sykle laang tur og jeg får passe hus og hjem :p! Gidder ikke høre på sutringen om at han aldri får syklet noe... har heklet bikini til Amalie idag. Og omplantet litt i krukkene OG sprøytet med litt Round up rundt om, så da er det klart for litt flere stauder i stor bedet vårt. Så du om de hadde riddersporer der til sånn 3for2?? Og sånne andre lavendler? Har så lyst på en lav rosa brudeslør, så jeg får kjøre innom i morgen. Fint hvis ett par av de små her han være hos deg til onsdag! Kos dere!

Agnetha sa...

Så fint det ble i bedet. Ja hage blir liksom ikke den store prioriteringen når varmen har vært slik som nå. Syns det var godt at gradestokken viste litt kaldere temp.nå:)

Elisabeth sa...

Wow, så lekkert beddet ditt ble. Nydelig farge på astilben du kjøpte også. Det er utrolig hvor mye litt regn og "kulde" gjorde for arbeidslysten. Den har nok vært temmelig laber når varmen var som verst ;)(hvertfall her i heimen)
:)