Oppskrift
3.5 dl sammalt rug
3.5 dl havregryn
1.5 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter
1 ts salt
Bland alle ingrediensene og tilsett
7 dl vann
1 ts honning (blandes ut i vannet)
Ta deigen og fordel den utover to stekebrett slik at de fyller hele brettet. Sett ovnen på 180 grader og stek i 10 minutter. Ta brettene ut og skjær i passe store biter med pizzahjul. Sett knekkebrødene inn i ovnen igjen og stek videre i 30 minutter. Ta så knekkebrødene over på rist og stek dem ytterligere 15 minutter med døren litt åpen.
Avkjøl på rist og oppbevares i tett boks.
Jeg jeg byttet ut rugen med grov sammalt spelt, da de ikke hadde rug igjen på butikken der jeg var. Det gikk kjempebra ;)
Det er som man kan se mye godt og sundt i disse knekkebrødene. Lykke til!
2 kommentarer:
spennende! Jeg bakte et par knekkebrød-varianter til jul, det var stor stas. Hjemmebakt er digg!
Disse har jeg også bakt, og de er utrolig gode:)
Legg inn en kommentar