mandag 20. juni 2011

Bursdagskort

I helgen var vi i kjempe hyggelig 40-års lag, og da må det jo lages kort. Det er lenge siden jeg har laget noe nå, så det var egentlig ganske så morro.


Denne gangen hadde jeg ikke lyst til å bruke noen stempler, og fant derfor i stedet frem et nydelig bakgrunnsark med blå blomster. Fargen på selve kortet ble valgt ut fra fargen som gaven var pakket inn i. Jeg brettet så en konvolutt i grått, som jeg brukte litt sverte rundt kantene på, og punshet ut en masse blomster.


Sommerfuglene er funnet på nettet og plassert sammen med blomsterfloren.


Jeg skrev ut to stk i samme størrelse, klippet dem ut og limte dem så sammen kun i midten. På denne måten får man frem en sommerfugl som nesten svever fritt :) 


Inne i kortet brukte jeg de samme fargene som på utsiden, med et enkelt stempeltrykk og noen blomster.


Så slik ble altså mitt bursdagskort, nesten uten bruk av stempel. Tagen på fremsiden er laget i Word og skrevet ut. Det var morsomt å utfordre seg selv til en kort uten trykk og fargelegging, så hvem vet - kanskje det kommer et til.

lørdag 11. juni 2011

Det eksploderer...

Nå eksploderer det virkelig i min hage. For hver dag som går begynner nye blomster å folde seg ut. De første rosene er i gang, det sammer min frøsådd av bl.a praktsnerle og pionvalmue. Nå er det bare å nyte, gjødsle og vanne :)

Her kommer en liten billedkavalkade fra kveldsturen. Jeg er ikke så opptatt av navn på disse blomstene mine, og denne er intet unntak - den er nydelig lakserød og har mørk røde blader når de er nye som så går over til mørk grønne. Den er den første rosa som blosmterer i bedet jeg har i skråningen foran huset.


Flittig Lise ble sådd fra frø i mars, og har blitt til store flotte planter. Disse er plantet i full skygge og lyser opp så fint. Det er første året jeg har førsøkt Flittig Lise fra frø, men det blir helt klar fler av dem neste år.


Noen blå klokker er også på vei til å danne blå tuer i samme bedd som rosene. Jeg er så glad i blått og denne er intet unntak.


Hurdalsrosa - som kalles Skaugenrose i familien min (siden den kommer fra gården der min far vokste opp) har nå begynt sin nydelige blomstring. Den er så flott - bare synd at den kun blomstrer en gang på sesongen.



Staudebeddet mitt har fått ny bark iår. Dessverre har det kommet masse skvallerkål her. Ny duk og bark er lagt over endel av hullene, så håper jeg at jeg blit kvitt noe av den. Jeg har derfor plantet endel pionvalmuer i krukker i stedet og plassert innimellom i bedet.


Denne irisen har slått følge med pionvalmuene og forvillet seg inn mellom bladverket.


Mens den første pionvalmuen i bedet her er på vei til å vise sin skjønnhet.


I et annet bedd har den kommet litt lenger og så slik ut i kveld.


Nydelig!


Rododendron står nå i full blomst og er et syn. den er ca 2.5 meter høy og en 3-4 meter i diameter så den synes virkelig der den står.


Praktsnerlene fikk seg en liten knekk da de ble plantet ut. Jeg vet ikke om de var smittet av litt spinnmidd fra drivhuset eller om det var sola som satt dem tilbake. Nå er de igjen igang med blomstring. Blomstene står kun en dag, men med mange nye på gang hele tiden er jo ikke det noe problem.


Beddet som ble laget rundt det japanske kirsebærtreet mitt, har virkelig vokst seg til. Både rose og klematis har nå begynt sin vandring oppover i treet. jeg gleder meg SÅ til at de begynner å blomstre.Siden jeg fikk sådd litt mange pionvalmuer, har det også blitt plass til noen her, sammen med stemorsblomstene som startet sitt liv i hagen - i pottene ved inngangsdøra, for så å bli flyttet hit. De blomstrer flott ennå. Håper de får en ny blomstring etter at jeg klipper dem ned.


I drivhuset har jeg også i år slitt litt med spinnmidd. Det er så kjedelig! I fjor forsøkte jeg med såpe+rødsprit, men i år har jeg tydd til tyngre saker fra hagesentere. Det ser ut som det virker bedre, men vi får se hvordan det går. Paprika plantene er nå i blomst på plantene som ble sådd av ferske frø fra butikken (ble satt i mars).


Agurkplanten min er full av agurker, og de smaker bare SÅ GODT :)


Og til slutt et bilde av bifftomatene som faktisk begynner å bli ganske så store.


Jeg ønsker dere alle en fin pinse :)

tirsdag 7. juni 2011

Cupcakes og avslutninger

Da var "avslutningssesongen" igang. På denne tiden er det jo avslutninger på det meste - både for barnehagebarn, skolebarn og for oss voksne. Idag har vi hatt felles avslutning for hele skolen - en genial ide. Dette var første gang det ble gjennomført på vår skole og det kan virkelig anbefales. Alle trinnene hadde forbred et par sanger/innslag hver og det var en hyggelig stund for oss voksne.

Kaker skal jo også bakes til slike anledninger. Idag var det ikke min tur, men derimot i morgen da vi skal ha sommerfest i barnehagen. Etter skoleavslutnigen var det bare å sette i gang. Ett brett med aqua-fargede og ett brett med lilla cupcakes ble bakt.


Ekstra pynt utenom kremen hadde jeg ikke tenkt å lage, men så lå det nå noe ferdig innfarget marsipan i kjøleskapet da.... så da ble det Cupcakes med blomst og sommerfugl til morgendagens fest - nå er det bare å håpe på at barna blir fornøyde.


Jeg ønsker alle flotte avslutninger fremover - med eller uten kakebaking ;)

fredag 3. juni 2011

Sandkasse får nytt liv

Endelig er sommeren kommet hit til Nøtterøy - det er deilig! De siste to dagene har jeg benyttet til å jobbe i hage og drivhus. I urnene på trappa har den første blomsten av georginene kommet ut


og en ny knopp er i ferd med å vise sin skjønnhet. Det forundrer meg at disse små knoppene kan springe ut til noe flotte store kunstverk - hvor har de klart å skjule det?




Endelig kunne resten av sommerblomster og annet jeg har sådd flyttes ut uten fare for at de stopper helt opp og dukene over pallekarmene har endelig kommet av.  En kasse er fylt med månedsjordbær (selvsådd i fjor) og urter - kruspersille, gressløk, dill og timian.

 Kasse to har bønner (disse har ikke hatt det godt med forholdsvis kalde netter, men de har overlevd og kommer med nye skudd nedenfra. I morgen skal de bindes opp, for dette er bønneplanter som blir 2 meter høye. Gulrøtter har spirt og løkene begynner og bli ganske så høy. Den har heller ikke likt seg under dekke, og har dermed litt krøllete blader.



Mer bønner, salat, reddik (de første er høstet) og ruccola har fått plass i den tredje karmen...


mens den siste karmen er fylt opp med 2 squarsplanter. Disse stoppet også litt opp da de kom ut, men har overlevd under dekket og har de siste 2-3 dagene begynt å vokse igjen. 


SÅ var det sandkassa da. Da eldstemann som nå straks er 12 var liten laget vi en sandkasse. Når min mann lager noe pleier det ikke å gå i stykker med det første, så også med denne. Nå var imidlertid tiden inne til å fjerne kassa, da minstemann på 5 ikke lenger gidder å sitte der.

Da sandkassa var grad opp - SÅ JEG DET - den måtte jo bare bli til et nytt bed.... Gårdsplassen vår er ganske lang og vi har nå delt av mellom gjesteparkeringen og resten av gårdsplassen - med en sandkasse - som ble smalet inn og nå fungerer som blomsterkasse. De tre blå klokkene ble kjøpt idag sammen med god gødslet blomsterjord. Resten som ble plantet der er sommerblomster som jeg har sådd pluss noen deler av en bladliljer. Det er godt når plantene er så store at man bare kan ta en liten del og så synes det ikke.



Det er også så smått begynt å blomstre i hagen. Noen få akeleier har jeg - fra førsådd for mange år siden. Jeg har i grunnen vært litt lei dem, men nå synes jeg de er så nydelige. Her en i lilla...


.... og en rosa utgave.


Da vi kjøpte hus for 20 år siden var den en ganske stor rododendron på tomta, men ikke større enn at jeg fikk fjernet alle gamle avblomstrede blomster - det er ikke mulig lenger så de får være der, men det setter ikke noe stopper for denne flotte planta - som er et syn når den står i full blomst. Foreløpig er det bare deler av den som blomstrer, men med varmen vi har hatt idag er det nok ikke mange dagene igjen.


Noen gjester suser også rundt i rododendronblomstene.



...egentlig ganske så flotte...


... der de sitter inne i de nydusjede blomstene.


En iris har også gledet meg i mange år. Jeg er så glad i blå blomster og denne er helt nydelig.


Takk for at du tok en titt i min hage - håper du kommer snart tilbake. Det er jo ikke godt å vite hva innlegget handler om da - her er det jo variasjon ;-)